ASPERGES OP ZIJN VLAAMS

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE :

Asperges recept

20 verse, Vlaamse witte asperges, 5 tot 6 per persoon, 4 hardgekookte eieren, 160 gram boter,             1/2 bundel verse peterselie, 8 eetlepels water, peper en zout naar smaak.

Snijd het onderste harde stukje van de asperges af (de voet).                                                              Leg de asperges op een plankje met de top naar jezelf gericht en schil ze met een dunschiller door ‘van   jezelf weg te schillen’.                                                                                                                        Leg de Asperges in koud water.

Kook de 4 eieren hard (10 minuten), pel deze en haal het eigeel (dooiers) uit de eieren, hak eigeel en eiwit apart fijn en hou gescheiden.

Breng water met zout aan de kook.                                                                                                   Leg de Asperges voorzichtig en met de punt bovenaan in het gezouten en kokend water en kook de Asperges gedurende 10 à 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de Asperges).

Hak de verse peterselie met een mes fijn en zet apart.

Breng boter en water in een kommetje, voeg peper en zout toe en breng aan de kook.  Laat, onder voortdurend roeren, verder koken tot de saus gebonden is. Haal van het vuur.

Haal de intussen zacht geworden Asperges van het vuur en giet het kokend water voorzichtig af.

Meng eerst het fijn gehakte eiwit en daarna het eigeel door de botersaus.

Serveer de Asperges met de eieren/saus er overheen.  Besprenkel met de fijn gehakte peterselie.

 

Geniet van dit heerlijk gerecht met een van de voorgestelde wijnen!!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »