CASA SILVA Los Lingues Cabernet

De wijngaard in Los Lingues, aan de voet van de Andes, op enige hoogte, geniet grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wel zijn de dagtemperaturen hier overdag ook veel hoger dan aan de kust, in Paredones. Maar de bergwind en de hoogte koelen de wijngaard in de middag en avond sterk af. Daardoor is het niet alleen de beste wijngaard van het estate voor carmenère, maar ook voor cabernet sauvignon. En dat proef je in deze wijn, die geweldig intens is, breed, echt Gran Terroir de los Andes.

De druiven worden met de hand geoogst vanaf half maart tot en met de eerste week van april. Dan volgt een koude inweking van zes dagen op 6 graden. De gisting duurt ruim twee weken, op een temperatuur van 25-30 graden. Daarna nog twee weken op de schillen voor meer diepgang en kleur. 75% van de wijn rijpt op vaten van Frans eikenhout gedurende 11 maanden. De rest blijft op roestvrij staal.

Mooie geur, vleugje paprika, kruiden en kersen, munt en eucalyptus, pruimen en cas­sis, koffie, warm en intens, smaakvol en gepo­lijst, zacht en peperig, elegantie, fijne zuren.

Ideaal bij gegrilde ribeye, lamsrollade uit de oven, pepersteak, belegen kazen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »