STOOFPOTJE VAN LAM

€0,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Stoofpotje van Lam

Benodigdheden voor 4 personen

 

1/2 kg schouderlamsvlees van de schouder? 1/2 fles rode wijn (marineren)? 1 grote ajuin, zilveruitjes, 1 wortel, een bundel lenteboontjes, 3 takjes peterselie, 1 tijm takje, 1 laurierblad, 150 ml olijfolie, 3 knoflookteentjes, 100 gram mager spek.

 

Snijd het lamsvlees in stukken en leg in een kom.

Snijd de uien in ringen, snijdtde wortel in schijven in de lengterichting in en leg bij in de schotel. Voeg ook de zilveruitjes, de ontsteelde boontjes, de peterselie, het laurierblad en het takje tijm toe. Overgiet met  de wijn tot het vlees volledige is bedekt. Giet de olijfolie erover.

Laat een nachtje marineren en roer het vlees af en eens om.

Haal het vlees na een nacht marineren uit de kom en laat goed uitlekken alvorens verder droog te deppen.

Neem een pan en snijd het spek in blokjes. Bak hierin het spek samen met de teentjes verse knoflook.  Kruid het gemarineerd lamsvlees met verse peper en zout en bak het bruin in de pan, met het spek nog in de pan.

Voeg de mee gemarineerde groenten toe en een deel van het marinadevocht.

Breng het vlees met de groeten in een kom aan de kook en laat gedurende 2 uur zachtjes koken.  Voeg eventueel nog wat extra marinade toe.

Dien de stoofpot op met gekookte aardappelen of aardappel kroketten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »